Scroll Top

“Belangstelling voor herontwikkeling bedrijfspanden groeit”

“Belangstelling voor herontwikkeling bedrijfspanden groeit”

VSO vastgoedadvies verbindt grondeigenaar en ontwikkelaar

 

“Je ziet het vooral in de grote steden in ons land: oude fabrieken, scholen of bedrijfsgebouwen krijgen een tweede leven als woonhuis. Deze ontwikkeling is voor beide partijen interessant; zoekers vinden een woning in een krappe woningmarkt en grondeigenaren verkrijgen een goed rendement door herontwikkeling van hun pand of locatie”, vertelt Herbert Dubbelink, bedrijfsmakelaar bij VSO vastgoedadvies.

“Als bedrijfsmakelaars kijken wij naar kansen voor bestaande locaties en bestaande panden om daar woningen te realiseren. Zo voegt VSO vastgoedadvies waarde toe aan een locatie of vastgoedobject. Door het aanpassen van de functie, het realiseren van een goed (verhuurd) object of het verbouwen van een bestaand gebouw komt deze meerwaarde tot stand”.

Bemiddelen, adviseren en taxeren
VSO vastgoedadvies bemiddelt tussen grondeigenaar en ontwikkelaar. Een grondeigenaar kan een particulier, een bedrijf of een overheidsinstelling zijn. De ontwikkelaar is een projectontwikkelaar, ontwikkelende aannemer, belegger, investeerder of overheidsinstelling. Dubbelink: “We bouwen nieuw op nieuwe locaties of turnen bedrijfshallen, fabrieken, kerken, kantoren of scholen om naar woningen.”

Werkwijze
De makelaars van VSO vastgoedadvies stellen altijd een haalbaarheidsonderzoek in en komen met een waardebepaling van het bestaande object. Vervolgens komt de residuele grondwaarde tot stand. Dubbelink: “Met ons enorme netwerk van partijen weten wij grondeigenaren vaak aan de juiste ontwikkelaar te verbinden. We richten een dataroom in, waar ontwikkelaars alle informatie kunnen vinden om daarna met een passend voorstel te komen. De volgende stap houdt selectie en gunning in; met de beste bieder starten we de onderhandeling. Tot slot begeleiden we de verkoop tot in de kleinste details.”

Genoeg potentieel
De belangstelling van ontwikkelaars voor herontwikkeling en herbestemming van bedrijfsmatig onroerend goed groeit nog steeds. “Er is ook genoeg aan potentieel; vele – grotendeels verouderde – panden en locaties zijn de moeite waar om een nieuw leven in te blazen”, besluit de bedrijfsmakelaar.

Maak een afspraak
Door onze ervaring met herontwikkelingstrajecten kunnen wij u goed informeren en begeleiden. Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

www.vsovastgoedadvies.nl
info@vsovastgoedadvies.nl
088 – 3 180 100